مقاله هنر و معماری اسلامی

ساخت وبلاگ

فهرست مطالب: مقاله هنر و معماری اسلامی



تاریخ ایجاد 15/04/2017 12:00:00 ق.ظ   تعدادبرگ: 38 برگ ورد   قیمت: 4000 تومان   حجم فایل: 43 kb  تعدادمشاهده  3


مقاله هنر و معماری اسلامی
بخشی از مطلب
هنر و معماری اسلامی
 
 
منظور از هنر و معماری اسلامی، همان هنر و معماری سرزمینهای - خاورمیانه، آفریقای شمالی، هند شمالی و اسپانیا - است که از آغاز قرن هفتم میلادی تحت حاکمیت مسلمانان قرار گرفتند.
 
خاستگاهها و ویژگیها 
اهمیت تزیینات خوشنویسی و شکل مسجد، دو ویژگی اصلی هنر و معماری اسلامی هستند که عمیقاً با ایمان اسلامی ارتباط دارند و در همان روزگار آغازین دین پیشرفت کردند. پیامبر [اسلام]، [حضرت] محمد، تاجری ثروتمند در مکه بود که در حدود 40 سالگی مجموعه عمیقی از وحی را دریافت کرد و شروع به تبلیغ دین جدیدی نمود. این وحیها که مسلمانان آنها را پیام الهی میانگارند، در قرآن - کتاب مقدس مسلمانان - جمعآوری شده است. میراث غنی زبانی و ادبیات عرب در احساس احترام عمیق نسبت به قرآن نقش داشت. (1)
 
مرکزیت قرآن در فرهنگ اسلامی و جذابیت ویژه شکل خط عربی سبب شد از کلام نوشتاری، به ویژه آیات قرآنی به عنوان کتیبههای مساجد استفاده گردد و نیز تزیینات خطاطی و شیوههای آن در تمام شاخههای هنر اسلامی پیشرفت نماید.
 
در سال 622 پس از میلاد، همان سالی که مبدأ تاریخ اسلامی قرار گرفت، حضرت محمد به شهر یثرب - که بعداً مدینه نام گرفت، هجرت نمود. در آنجا جامعهای از مومنان که در پیرامون خانه محمد به عبادت مشغول بودند، گردهم آمدند. نمازگزاران عادی جامعه جدید در این مکان ساده، شکل مسجد را پایهگذاری کردند که عبارت بود از محوطهای محصور و مستطیلی با آلونکهایی (خانههای همسران [حضرت] محمد) که در طول یک ضلع آن قرار گرفته بودند و یک ایوان ناهموار (سایهبانی که در اصل برای استفاده از سایه بوده است) که در یک طرف برای مسلمین فقیرتر در نظر گرفته شده بود. از این رو، تقریباً تمام مساجد نقشه خانه [حضرت] محمد را تکرار میکردند و عبارت بودند از یک محوطه محصور (صحن)، ساختمانی در یک طرف برای نماز و طاقهایی قوسی (رواقها ) در اطراف محوطه.
 
اولین پیروان [حضرت] محمد[ص] که از شبه جزیره عربستان بودند در مقایسه با امپراطوریهایی که بعداً فتح کرده و ]سبکهای هنری آن را[ به عنوان سرمشق خود گرفتند، هیچگونه سبک هنری بومی و مخصوص به خود نداشتند. با گسترش اسلام، متناسب با شرایط متفاوت اقلیمی و مصالح در دسترس در فتوحات اسلامی و با جذب و اقتباس از شیوههای هنرهای بومی، انواع هنری آن بالیدن گرفت و نقشهایی که در یک ناحیه باب بود، به زودی جهان بزرگ اسلام را فرا گرفت.
 
بنابراین هنر اسلامی از منابع فراوانی گسترش یافته است. شیوههای رومی، مسیحیت باستان و بیزانسی در معماری پیشین اسلامی مورد اقتباس قرار گرفت. تاثیر هنر ساسانی – هنر معماری و تزیینی ایرانِ پیش از اسلام در دوران حکومت ساسانیان ـ بر هنر اسلامیبالاترین اهمیت را داشت. شیوههای آسیای مرکزی با تاخت و تازهای تاتار و مغول به هنر اسلامی نفوذ کرد و هنر چینی تأثیر تکوینگری بر نقاشی، سفالگری و پارچهبافی اسلامی گذاشت.
و.....


کلمات کلیدی مرتبط:
مقاله هنر و معماری اسلامی ,بخشی از مطلب ,هنر و معماری اسلامی , , ,منظور از هنر و معماری اسلامی، همان هنر و معماری سرزمینهای - خاورمیانه، آفریقای شمالی، هند شمالی و اسپانیا - است که از آغاز قرن هفتم میلادی تحت حاکمیت مسلمانان قرار گرفتند. , ,خاستگاهها و ویژگیها ,اهمیت تزیینات خوشنویسی و شکل مسجد، دو,
مقالات مرتبط در این دسته
گنبد در معماری ، پاورپوینت
دانلود بررسی گنبد در معماری ایران ، پاورپوینت
مقاله ورد بررسی محراب در دوره ی سلجوقیان و ایلخانیان
مقاله عوامل تاثیرگذار بر معماری و شهرسازی قبل و بعد از ورود مدرنیته
مسجد جامع اصفهان
مقاله گنبدشناسی ،بررسی تطبیقی دوره ی رنسانس و بیزانس با گنبد ایرانی
پاورپوینت بررسی دوگانگی در مفهوم معماری اسلامی
سیر تحول پلان معماری و تزئینات در بناهای اسلامی
تاریخچه یی مختصر از منبر
پاورپوینت بررسی نظریه پیدایش جهان از دیدگاه قران و صدرالمتالهین - اندیشه اسلامی
جزوه گنبد در معماری
پاورپوینت بررسی حکمت هنر اسلامی ایران در آثار قرن4 هجری
معماری هند ، پاورپوینت
دانلود معماری شگفت انگیز عصارخانه،پاورپوینت
بررسی گچبری-کاشیکاری-آینه کاری، پاورپوینت
بررسی معماری تاج محل ، پاورپوینت
پاورپوینت بررسی اثرات توحید در معماری اسلامی
پاورپوینت بررسی مکاتب و ساختار معماری اسلامی
دانلود بررسی نقش نور در معماری دوره صفویه،نمونه موردی مسجد شیخ لطف الله ، پاورپوینت
مناره و کارکردهای آن در تاریخ اسلام

پاورپوینت بررسی شکل گیری کالبدی و اجتماعی شهر اراک...
ما را در سایت پاورپوینت بررسی شکل گیری کالبدی و اجتماعی شهر اراک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2nbmehr2a بازدید : 228 تاريخ : يکشنبه 27 فروردين 1396 ساعت: 16:04