پاورپوینت بررسی حیات جمعی در فضاهای شهری

ساخت وبلاگ
فهرست مطالب: پاورپوینت بررسی حیات جمعی در فضاهای شهری

تاریخ ایجاد 05/01/2016 12:00:00 ق.ظ   تعدادبرگ: 24 اسلاید   قیمت: 6900 تومان     تعدادمشاهده  10


 تجربه دانش قرن ها، بر رابطه میان فضای شهری و شکل های زندگی اجتماعی و نیز بر رابطه میان استفاده از ساختمان ها و حضور افراد در خیابان و بر رابطه میان کیفیت هنری معماری و توجه و علاقه شهروندان به محیط و همچنین بر رابطه میان شکل مکان های عمومی شهر و آرامش و آسایش شهروندان گواهی می دهد. اما طراحی فضای شهری، چگونه می تواند حس آسایش را بپروراند و موجب رونق ارتباطها شود؟ «دانلداپل یارد» چنین مکان هایی را «محیط های در خور» (Caring Environments) نامیده است. آسایش، ناشی از تماس هایی است که لذت بخش است و مایه خشنودی می شود، تماس هایی که اشخاص را به عنوان افرادی از جامعه تأیید می کند. شهر زنده، برای ایجاد این تجربه های دوست داشتنی، موقعیت ها و مکان هایی را فراهم می آورد.
 
فضای شهری ساختاری است سازمان یافته، آراسته  و واجد نظم که به عنوان کالبدی برای فعالیتهای انسانی بر پایه قواعد معین و روشن استوار گشته است. این قواعد عبارت است از ارتباط میان شکل، بدنه، ساختمانهای محصور گسترده، هم شکلی و یا متنوع بودن آنها، ابعاد بدنه ها نسبت به پهنا و درازی فضا,زاویه گذرها و خیابانها , موقعیت و محل بناهای تاریخی و …. پس هر گشایش فضایی را نمی توان فضای شهری دانست بلکه باید در آن ارتباط ویژه بصری و حرکتی با خصوصیات گفته شده وجود داشته باشد. با بررسی موفق ترین فضاهای شهری ، هدف ها و تجربه های اجتماعی را که این فضا حضور پذیر می سازد، جمع آوری شده است که به قرار زیر می باشند:
 
    جوابگوی تمام اعضای جامعه، به ویژه خردسالان، بزرگسالان و معلولان باشد؛ به گونه ای ایمن و آسان یاب،
    استفاده مرتب و دائمی ساکنان را تسهیل کند،
    باعث شود که افراد احساس بزرگی کنند و حامی مناعت طبع آنها باشد،
    حس تعلق به جامعه ای با هویت را تقویت کند،
    حس کنجکاوی و کاوش را برانگیزد،
    تجربه های بیادماندنی و ارزشمندی را بر جای گذارد،
    مردم را هدایت و فعالیتهای مختلف آنها را تسهیل کند،
    این امکان را فراهم آورد که افراد آن مکان را مانند خانه خود احساس کنند،
    داده های ارتباط های شخصی را تقویت کند (ارتباط بصری، گفتاری، دیداری).
 
همچنین جهت دستیابی به فضای حضورپذیر و پاسخگو به زندگی اجتماعی لازم است اصولی مورد توجه قرار گیرند که عبارتند از:
 
    تسهیل استفاده مرتب و دائمی ساکنان
    ایجاد حس تشخیص و مناعت طبع افراد
    بر جای گذاردن تجربه های به یادماندنی و ارزشمند
    تعیین جهت و تسهیل فعالیتهای مختلف
    توجه به مبانی ادراک فضا ( الف- ظرفیت ادراک . ب- هویت کل )
 
علاوه بر این اصول طراحی که در معماری ایران برای طراحی فضاهای شهری مورد استفاده قرار می گرفته، باعث شده است تا فضاهایی در خور انسان و بر طرف کننده نیاز های مادی ومعنوی وی به وجود آیند. این اصول عبارتند از:
 
    اصل ترکیب
    سلسله مراتب
    محصوریت
    تباین فضایی
    ایستایی و پویایی
    مقیاس و تناسب
 
شهر بارزترین نمود تمایل و نیاز بشر به زندگی جمعی و به منزله کالبدی است که به واسطه حضور و حرکت انسان جان می گیرد و به حیات خود ادامه می دهد. این کالبد با گذشت زمان واجد هویت می شود. فضای شهری به یاری تجسم و تصوری که ناظر از وسعت و حدود آن و نیز احساس حرکت در آن پیدا می کند، ادراک می شود. اگر در فضا از نظر بصری کشش وجود داشته باشد احساس حرکت ناظر در آن و ادراک بصری وی کاملاً در هم می آمیزند و حضورپذیری فضا و آمادگی آن در قبال پاسخگویی به نیازهای شهروندان ارتقا می یابد.


کلمات کلیدی مرتبط:
تجربه دانش قرن ها، بر رابطه میان فضای شهری و شکل های زندگی اجتماعی و نیز بر رابطه میان استفاده از ساختمان ها و حضور افراد در خیابان و بر رابطه میان کیفیت هنری معماری و توجه و علاقه شهروندان به محیط و همچنین بر رابطه میان شکل مکان های عمومی شهر و آرامش و آسایش شهروندان گواهی می دهد. اما طراحی فضای ش,
مقالات مرتبط در این دسته





پاورپوینت بررسی شکل گیری کالبدی و اجتماعی شهر اراک...
ما را در سایت پاورپوینت بررسی شکل گیری کالبدی و اجتماعی شهر اراک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2nbmehr2a بازدید : 196 تاريخ : پنجشنبه 8 مهر 1395 ساعت: 1:23